Menu

onsdag den 18. december 2013

Citron muffins med birkes

Citron muffins med birkes



 
I dag skulle der eksperimenteres lidt i køkkenet. Og da dagen stod på en tur til Tyskland, skulle vi jo have lidt godt med til turen. Så eksperimentet stod på muffins med citron og birkes, som er blevet meget populært i kager. Så det måtte afprøves. Derfor startede jeg med en grundopskrift, jeg har fra Mette Blomsterberg, som jeg personligt synes er den bedst muffins opskrift. Så blandede jeg bare lidt citron og birkes i. Havde ikke citronskral i huset, så måtte nøjes med saften. Det ente med at blev dejlige lufte muffins, med et lidt anderledes twist. Men når man synes det er ved at blive lidt kedeligt med chokolade muffins, er det rart med et lille pift. Muffinens blev ikke så juleagtige, men pyt med det. Muffins kan spise hele året rundt. Du kan også afprøve dem med enten hindbær, kanel eller tranebær. Bare fjern birkesne og citronen, så har du en lækker grundopskrift. Smager også supper godt.
 
 
Afprøv de lækker muffins. 12 muffins:
1 1/2 tsk. vaniljesukker
300g mel
3 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
150g sukker
1 æg
2,5 dl mælk
125g neutral olie
4 spsk. citronsaft( gerne citronskal)
2 tsk. birkes
12 muffins forme
Glasur
Citronsaft
Flormelis
Vand
Birkes til pynt
 
Pisk vaniljesukker, æg og sukker luftigt og tilsæt olien lidt ad gangen. Tilsæt derefter mælk. Put mel, bagepulver, salt og birkes i blandingen og vend det sammen. Tilsæt til sidst citronsaften. Put dejen i muffins formen og fyld dem 2/3 del op. Bag muffinens i ovnen ved 180 grader i en varmluftsovn. Lad dem køle af før du putter glasur på. Bland citronsaft, vand og flormelis sammen. Den må gerne være lidt tyg. Put glasuren på kagerne og pynt med birkes. 



 
Nyd med i godt selvskab:-D



Ingen kommentarer:

Send en kommentar