Menu

søndag den 19. januar 2014

Chicken tikka masala

I dag, hvor vinden bider i kinderne og man mest af alt bare har lyst til at blive ind dørs. Sådan en dag, som i dag, hvor man skal have noget at varme sig på. Så efter en hyggelig eftermiddag med nybagte boller, film og den lang gåtur, varmede den godt i kroppen. Chicken tikka masala blive en lækker, kryddere og varm gryderet, som man hurtig kunne få varmen på. Den kan helt klart anbefales, til aftensmad en kold vinterdag, hvor man mest af alt bare gerne vil tage til de varme lande. Men når tiden og pengene ikke lige er, må man jo hente Indien til Danmark.
Så her får du opskriften.

Lækker gryderet til 4 personer:
½ frisk rødpeber eller 1½ tsk. chilipasta
2 fed hvidløg
15g frisk revet ingefær
1 spsk. vegetabilsk olie
1 tsk. tomatpure
2 spsk. vand
frisk koriander, hakket fint
400-450g kyllingebryst
1 spsk. olivenolie
1 lille løg
½ rød peber
½ grøn eller gul peber
½ tsk. stødt kanel
½ tsk. tørrede koriander
En knivstids gurkemeje
400ml hakket tomater
100ml yoghurt

Sådan gør du: dagen før:

  • Hak chilien, pres hvidløget og riv ingefæren.
  • Bland chili, hvidløg, ingefær, olie, tomatpure, vand og koriander til en ens artet masse.
  • Skær kyllingen i små separate stykker, på størrelse med gullasch stykker.
  • Bland kyllingen og marinaden sammen i en pose, og put det i køleskabet til næste dag. 
Dagen efter:
  • Varm olivenolien op og varm krydderierne lidt op.
  • Hak løg, skær peberen i tern og kom dem i gryden.
  • Når grøntsagerne er møre, kommes kyllingen i og brunes. 
  • Kom de hakket tomater og yoghurten i og lad det simrer i 20-25min.
  • Kom de hakket koriander i gryderetten, inden serveringen.
  • Server med kogte ris, lækker Naanbrød og en grøn salat.
  • Bon Appetit






Ingen kommentarer:

Send en kommentar